ویروس فقر کشنده تر از ویروس کرونا

سازمان مبارزه با فقر «اوکسفام» اعلام کرد که در هر دقیقه ۱۱ نفر در جهان در اثر فقر می میرند و این تعداد بالاتر از فوتی های ناشی از کرونا است که هر دقیقه نزدیک به هفت نفر است. به گزارش شهریار نگار و به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان مبارزه با فقر «اوکسفام» اعلام […]

سازمان مبارزه با فقر «اوکسفام» اعلام کرد که در هر دقیقه ۱۱ نفر در جهان در اثر فقر می میرند و این تعداد بالاتر از فوتی های ناشی از کرونا است که هر دقیقه نزدیک به هفت نفر است.

فقر در جهان در هر دقیقه بیشتر از ویروس کرونا آدم می کشد

به گزارش شهریار نگار و به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، سازمان مبارزه با فقر «اوکسفام» اعلام کرد که در هر دقیقه ۱۱ نفر در جهان در اثر فقر می میرند و این تعداد بالاتر از فوتی های ناشی از کرونا است که هر دقیقه نزدیک به هفت نفر را می کشد.

سازمان بشردوستانه اوکسفام در گزارشی با عنوان«ویروس مرگ بیشتر می شود» تأکید کرد که ۱۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان در حال حاضر در بحران از بین رفتن امنیت غذایی به سر می برد و این یعنی نزدیک به ۲۰ میلیون نفر بیشتر از سال گذشته است و دو سوم آنها اکنون در کشورهای خود از گرسنگی رنج می برند زیرا در کشورهای شان درگیری نظامی وجود دارد.

«آبی ماکسمان» رئیس این سازمان آمریکایی و مدیر اجرایی آن گفت: امروزه درگیری های مداوم و پیامدهای اقتصادی کووید ۱۹ و بحران فزاینده آب و هوایی بیش از ۵۲۰ هزار نفر را در آستانه گرسنگی قرار داده است.

وی با اشاره به اثر درگیری ها در فزایندگی بحران گرسنگی گفت: استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی ادامه دارد به گونه ای که غیرنظامیان از غذا و آب و کمک های انسانی محروم می شوند. زمانی که بازارها بمباران می شوند و محصولات و حیوانات آنها در معرض نابودی قرار می گیرد، مردم نمی توانند در امنیت زندگی کنند و یا به غذا دست یابند.

در گزارش اوکسفام آمده است که هزینه های نظامی در جهان به میزان ۵۱ میلیارد دلار در دوران شیوع کرونا افزایش یافته است و این مبلغ شش برابر چیزی است که سازمان ملل هزینه می کند.

بر اساس این گزارش «بدترین مناطق گرسنگی شدید» شامل کشورهای افغانستان،اتیوپی،سودان جنوبی، سوریه و یمن می شود که همه آنها نیز درگیر نزاع هستند.

در این گزارش آمده است که پدیده گرمایش زمین و پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا باعث افزایش ۴۰ درصدی بهای مواد غذایی شده است و این بالاترین افزایش از بیش از دو دهه پیش تا کنون است.

پیشتر این سازمان در گزارشی تحت عنوان “ویروس نابرابری”، هشدار داد که دوره همه گیری کرونا اولین دوره ای از زمان شروع ثبت نابرابری در جهان است که طی آن در تقریباً تمام کشورها افزایش نابرابری به طور همزمان رخ داده است.

در گزارش آکسفام آمده است: ۱۰۰۰ نفر اول در لیست ثروتمندترین افراد جهان، فقط در طی ۹ ماه، ضررهای ناشی از بحران کرونای خود را جبران کردند، اما بهبودی فقیرترین افراد در جهان بیش از یک دهه طول می کشد.

آکسفام همچنین بر این واقعیت تاکید کرد که تأثیر ویروس کرونا نیز به شکل نابرابری احساس می شود به طوری که نرخ مرگ و میر در اقلیت های قومی در برخی از کشورها بیشتر است و زنان در بخش های مختلف اقتصاد بیشترین آسیب را از همه گیری کرونا دیده اند.