اتوبان ناایمن تهران ساوه حدود ۲۳ سال است که مورد بهره برداری قرار گرفته و بیش از ۸۰ درصد عوارض آن توسط مردم رباطکریم، بهارستان و پرند پرداخت می شود.
اتوبان ناایمن تهران ساوه حدود ۲۳ سال است که مورد بهره برداری قرار گرفته. و بیش از ۸۰ درصد عوارض آن توسط مردم رباطکریم، بهارستان و پرند پرداخت می شود.
به گزارش شهریارنگار، یکی از راههای پرتردد استان تهران مسیر۱۷۵ کیلومتری اتوبان تهران- ساوه – همدان است که ۳۵ کیلومتر در محدوده اسلامشهر، بهارستان، رباطکریم و پرند قرار دارد. و بیش از ۷۰ درصد از خودرو ها در مسیر ۳۵ کیلومتری در رفت و آمد هستند..
با بهره برداری از این اتوبان در سال ۱۳۷۷، قرار بود. بعد از ۱۵ سال دریافت عوارض توسط مجری ساخت، دیگر هیچ پولی از مردم اخذ نشود. ولی متاسفانه بیش از ۷۰ درصد هزینه این راه در مسیر ۳۵ کیلومتری از مردم کارگرنشین شهرستانهای رباطکریم و بهارستان دریافت و بودجه این اتوبان را که ۹۰ درصد آن در استان همدان قرار دارد. شهروندان شهرستانهای غرب استان تهران تأمین می کنند.
در این جاده که یکی از نقاط حادثه خیز و غیر استاندارد است .و ۱۱۵ کیلومترآن به دلیل زیرسازی نامناسب و عدم رعایت استانداردهای مناسب پس از گذشت ۲۳ سال، عمر مفید خود را از دست داده. روزانه تصادف های ناگوار در مسیر غرب استان تهران رخ می دهد. و حتی متولی این راه از کوچکترین خدمات پاکسازی شن و ماسه در این مسیر خودداری میکند. و رانندگان شاهد بارش سنگریزه بر روی خودروها هستند.
اگر از هر کدام از مسئولین در خصوص ایمن سازی اتوبان تهران-ساوه سوال کنیم، می گویند بودجه نداریم. در حالی که برای ایمن سازی جاده ها، قانون بودجه اختصاصی پیش بینی کرده است. و در ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی گفته شده. که درآمد جرایم رانندگی در کجا باید خرج شود. و ۶۰ درصد درآمد این جرایم بسته به اینکه در جاده است. به سازمان راهداری و اگر شهری است. از طریق استانداری ها برای ایمن سازی جاده ها و معابر و نه برای حقوق و دستمزد استفاده شود.
با توجه به قرار گرفتن این راه در محدوده چهار شهر اسلامشهر، بهارستان، شهریار و رباط کریم باید به شهرداریها واگذار شود. چون وزارت راه از نگهداری آن عاجز است.
دریافت عوارض در این مسیر مورد اعتراض رانندگان و نماینده شهرستانهای رباطکریم و بهارستان قرار گرفته. و آنها خواهان برچیده شدن دوربین های عوارض تا شهرستان پرند و حذف عوارض اتوبان تهران ساوه از مطالبات مردم این دو شهرستان است.
ایوب غلامی یکی از شهروندان نسیم شهری گفت :باید مسئولان فکری اساسی برای این عوارض که مدتها است. از چالشهای عمده برای اهالی شده است، کنند.
این عوارض نه تنها مردم عادی و شهروندان این دو شهرستان پر جمعیت در جنوب غرب استان تهران را آزار میدهد. بلکه رانندگان کامیون، اتوبوس، تاکسی و وسایل حمل و نقل عمومی این منطقه نیز از عوارض این آزادراه گلایه مند هستند.
محمد بالو یکی دیگر از رانندگان که روزانه از مسیر اتوبان تهران – ساوه در تردد است نیز گفت: «اتوبان تهران – ساوه از زمان احداث تا الان به یک جاده های فرعی تبدیل شده است.» وبا وجود پرداخت عوارض یکی از راههای غیر استاندارد است.
همچنین حجتالاسلام حسن نوروزی نماینده شهرستانهای رباطکریم و بهارستان در مجلس در خصوص عوارضی اتوبان تهران-ساوه اظهار کرد: روزانه هزاران وسیله نقلیه سبک و سنگین از این اتوبان عبور میکنند.
وی با ناعادلانه و غیرقانونی خواندن عوارضی این اتوبان برای مردم جنوب غرب استان تهران گفت: در یک مسیر ۲۰ کیلومتری چندین دوربین عوارضی شامل نسیمشهر، گلستان، رباطکریم و پرند در نظر گرفته شده. و برای هر مسیر عوارض پرداخت می شود.
وی بیان کرد: در حالی که از اتوبان تهران به قم که بیش از ۱۲۰ کیلومتر است. هزار تومان عوارض گرفته میشود. و از اتوبان تهران کرج که بالای ۳۰ کیلومتر است عوارضی دریافت نمیشود. چرا باید در این اتوبان و برای ساکنین حاشیه کلان شهر تهران که غالبا از اقشار مستضعف و کم درآمد هستند. برای جاده ای که به مراتب وضعیت نامناسبی نسبت به دیگر مسیرها دارد عوارض دریافت شود.
نماینده شهرستانهای رباط کریم و بهارستان افزود: زمانی که اتوبان تهران – ساوه تحت اجاره بانک ملت بود حدود دوسال عوارض دریافت نمیشد. اما در آستانه مجلس یازدهم با نصب دوربین ها در این مسیر اخذ عوارض شروع و همچنان ادامه دارد.
برای مشاهده صفحه اینستاگرامی ما اینجا کلیک کنید.