امیکرون، سویه جدید کرونا ویروس است که عنوان پنجمین جهش نگران کننده کرونا ویروس را به خود اختصاص داده است
به گزارش شهریارنگار، ویروس کرونا به کمک پروتئینی به نام اسپایک، وارد سلولهای بدن شده و باعث بیماری کووید- ۱۹ میشود. حدود ۳۰ تغییر یا بیشتر در پروتئین اسپایک در نوع اومیکرون مشخص شده است که دو برابر جهشهای نوع دلتا است. نیمی از این جهشها در ناحیه ای است که ویروس کرونا به کمک آن به سلول بدن انسان متصل شده، وارد آن میشود و باعث عفونت میگردد.
جهشها در این ناحیه از ویروس میتواند باعث شود تا دستگاه ایمنی (یعنی آنتیبادیهای ساخته شده بعد از واکسیناسیون یا عفونت قبلی) ویروس را کمتر از قبل تشخیص دهد و خطر عفونت با اومیکرون افزایش یابد.
بر همین اساس این نگرانی وجود دارد که این نوع کرونا می تواندبه شیوع بیماری در بسیاری از کشورها دامن بزند. و سیستم های بهداشتی را تحت فشار قرار دهد و احتمالا ایمنی ناشی از واکسن را دور بزند. البته آنچه تاکنون می دانیم این است که واکسن ها در کاهش شدت بیماری ومرگ بر اثر نوع غالب فعلی، یعنی کرونای دلتا، موثر و کارآمد عمل کرده اند و می توان امیدوار بود که واکسن ها در برابر “امیکرون” هم ایمنی قابل قبولی ایجاد کنند و تا حد خوبی از بیماری شدید و بستری در بیمارستان پیشگیری کنند.
مهمترین ویژگی سویه امیکرون سرایت پذیری بالای این ویروس است. و احتمال ابتلاء مجدد افرادی که قبلا به کرونا، مبتلا شدند وجود دارد.
لذا افزایش رعایت رفتارهای بهداشتی از جمله: پرهیز از هر گونه تجمع و دورهمی، تکمیل دوره واکسن، استفاده صحیح از ماسک، رعایت بهداشت دست، رعایت فاصله فیزیکی و برقراری تهویه مناسب در محیط زندگی و کارمهمترین راهکار ها برای پیشگیری از شیوع بیماری است.
درحال حاضرکارکنان بهداشتی درمراکز و پایگاه های واکسیناسیون آمادگی لازم برای انجام و تکمیل واکسیناسیون افراد بالای ۱۲ سال را دارند پس ضروری است اگر تا به حال واکسن نزده اید و یا زمان تزریق نوبت دوم و سوم واکسن تان فرا رسیده است در اسرع وقت به همکاران ما مراجعه کنید.
جهت مشاهده صفحه اینستاگرام ما اینجا کلیک کنید.