اعدام نوید افکاری | قصاص براساس قانون بود اما شاید طرف مقابل رضایت میداد و بخشش میکرد گفتوگوی با سید محمود علیزادهطباطبایی وکیل دادگستری و فعال اصلاحطلب، درباره پرونده محمدعلی نجفی، دادگاه اکبر طبری، اصلاح قانونانتخابات ، اعدام نوید افکاری و … به گزارش شهریارنگار روزنامه آرمان با سید محمود علیزادهطباطبایی وکیل دادگستری و فعال […]
اعدام نوید افکاری | قصاص براساس قانون بود اما شاید طرف مقابل رضایت میداد و بخشش میکرد
گفتوگوی با سید محمود علیزادهطباطبایی وکیل دادگستری و فعال اصلاحطلب، درباره پرونده محمدعلی نجفی، دادگاه اکبر طبری، اصلاح قانونانتخابات ، اعدام نوید افکاری و …
به گزارش شهریارنگار روزنامه آرمان با سید محمود علیزادهطباطبایی وکیل دادگستری و فعال اصلاحطلب، درباره پرونده محمدعلی نجفی، دادگاه اکبر طبری، اصلاح قانونانتخابات و… گفتوگویی داشته که بخشی از آنرا در ادامه میخوانید:
در حالی که جرم سیاسی همواره یکی از مفاهیم مناقشهآمیز در ایران بوده، رئیس قوه قضائیه به صراحت از تلاش این قوه برای تفکیک جرم سیاسی و باز تعریف این مفهوم سخن گفته است. دیدگاه شما در این زمینه چیست؟
۳۵ سال طول کشید تا جرم سیاسی در سال ۹۵ تعریف شد.
این در حالی بود که تعریف شورای نگهبان از جرم سیاسی تنها مخالفت بود. امروز جرم سیاسی به رویکردی اطلاق میشود که فردی عنوان میکند مسئولان کشور صلاحیت کافی برای مدیریت جامعه ندارند و من نیز نمیتوانم از طریق صندوق رأی این مسئولان را کنار بگذارم، به همین دلیل نیز از راههای غیرمدنی قصد دارم مسئولان را کنار بگذارم.
در این زمینه مجرم انگیزه مجرمانه دارد و قصد دارد از قانون تخطئی کند.
این در حالی است که در قانون تصویب شده ما با یک شیر بییال و دم اشکم مواجه هستیم. در این قانون افترا به مسئولان و نشر اکاذیب جرم سیاسی تعریف شده است.
مرجع تشخیص نیز به جای دادسرای کیفری، هیات منصفه تعیین شده است.
در زمان محاکمه اکبر طبری با اتهام ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیارد تومان اختلاس و ارتشا محاکمه دیگری نیز در کشور انجام شد که محاکمه عیسی شریفی قائم مقام شهرداری سابق تهران بود که با اتهام چند هزار میلیاردی صورت گرفت.
این در حالی بود که هیچ کس از جزئیات محاکمه عیسی شریفی مطلع نشد و روند محاکمه به صورت غیرعلنی بود، اما محاکمه اکبر طبری هر شب در تلویزیون به نوعی پوشش داده میشد.
طبری به دریافت رشوه متهم شده بود. این در حالی است که مشخص نشد از چه کسانی و چه مسئولانی رشوه دریافت کرده است و چرا آنها مواخذه نمیشوند. در پرونده عیسی شریفی افراد زیادی درگیر بودهاند.
به همین دلیل نیز حداقل باید در دادگاه حضور پیدا میکردند و نسبت به برخی مسائل توضیح میدادند.
در شرایط کنونی احکام قصاص زیادی در کشور وجود دارد که هنوز اجرا نشده است.
حکم قصاص تا زمانی که رئیس قوه قضائیه تنفیذ نکند اجرا نخواهد شد. در شرایط کنونی بسیاری از اولیای دم خواستار قصاص مجرم هستند.
با این وجود قوه قضائیه صبر میکند و بهحق تلاش میکند تا رضایت اولیای دم جلب شود و از حکم قصاص منصرف شوند.
اعدام نوید افکاری را براساس قانون و قصاص بوده اما اگر تلاش میکردند شاید طرف مقابل رضایت میداد و بخشش میکرد.
بنده از ابتدا رسیدگی به پرونده آقای نجفی را خیلی دقیق و در حد بالایی ندیدم. در طبیعیترین وضعیت هنگامی که اولیایدم رضایت خود را اعلام میکنند متهم باید آزاد شود.
این در حالی است که این اتفاق درباره آقای نجفی رخ نداد و ایشان همواره در زندان نگهداری شدهاند. نکته دیگر اینکه ابهامات زیادی در این پرونده وجود داشت. این در حالی بود که تحقیقات لازم نیز در حد این پرونده صورت نگرفت.
و این نکتهای است که تردیدهای جدی درباره این پرونده ایجاد میکند.
در شرایط کنونی حکم قطعی درباره این پرونده صادر شده و آقای نجفی به قتل عمد متهم شدهاند که با توجه به رضایت اولیایدم بین دو تا ده سال زندان خواهد داشت.