آزادی رسانهها ایران در رتبه ۱۷۴، فغانستان در رتبه ۱۲۲رتبه چین ۱۷۷ و رتبه کره شمالی ۱۷۹ گزارشگران بدون مرز (RSF) تازهترین ردهبندی از وضعیت آزادی رسانهها در جهان، اعلام کرد روزنامهنگاری در ۱۳۰ کشور یعنی ۷۳ درصد کل کشورهای جهان، “به طور کامل یا نسبی مختل شده است”. در این ره بندی، از میان […]
آزادی رسانهها
ایران در رتبه ۱۷۴، فغانستان در رتبه ۱۲۲رتبه چین ۱۷۷ و رتبه کره شمالی ۱۷۹
گزارشگران بدون مرز (RSF) تازهترین ردهبندی از وضعیت آزادی رسانهها در جهان، اعلام کرد روزنامهنگاری در ۱۳۰ کشور یعنی ۷۳ درصد کل کشورهای جهان، “به طور کامل یا نسبی مختل شده است”.
در این ره بندی، از میان ۱۸۰ کشور، ایران با رتبه ۱۷۴ام در یکی بدترین جایگاهها قرار گرفته است. ا
فعانستان نیز در رده ۱۲۲ام قرار دارد.
بنابر گزارش سال ۲۰۲۱ گزارشگران بدون مرز، از میان ۱۸۰ کشور، روزنامهنگاری در ۷۳ کشور به شکل ناگواری مختل و در۵۳ کشور در تنگنا قرار گرفته استَ.
این کشورها در نقشه جدید با با رنگهای سیاه و قرمز و نارنجی یعنی “وضعیت دشوار”، “بسیار بد” و “نامطلوب” ردهبندی شدهاند.
اعمال محدودیت و اختلال در پوشش خبری از جمله مشکلات این کشورها عنوان شده است.
در این گزارش با اشاره به گزارش دهی درباره همهگیری کرونا از اعمال محدودیت و اختلال در پوشش خبری بسیاری کشورها انتقاد شده است.
کریستف دولوار دبیر اول گزارشگران بدون مرز در این باره گفته “روزنامه نگاری بهترین واکسن علیه اطلاعات نادرست است.
متاسفانه تولید و توزیع آن از سوی کارداران سیاسی، اقتصادی و فنآوری و گاهی نیز فرهنگی مسدود میشود”.
گزارشگران بدون مرز در گزارش تازه خود روزنامهنگاری را “واکسنی علیه اطلاعات ناراست” توصیف کرده است.
سالانه گذشته نیز این نهاد هشدار داده بود که کرونا آزادی رسانهها را بیش از پیش تهدید کرده است.
در این گزارش برای پنجمین سال پیاپی نروژ با آنکه رسانهها از تنگناهایی در دسترسی به اطلاعات درباره همهگیری کرونا انتقاد داشتند.
اما رتبه نخست رده بندی جهانی آزادی رسانهها ماند، فنلاند در رده دوم قرار گرفت
و سوئد رده سوم را به دست آورد.
بدین ترتیب وضعیت آزادی رسانهها در مجموع در #شمال_اروپا بهتر از نقاط دیگر جهان توصیف شده است.
بنابر نقشه تازه گزارشگران بدون مرز . تنها ۱۲ کشوراز ۱۸۰ کشور جهان یعنی ۷٪ ( یک درصد کمتر از سال گذشته) میتوانند از داشتن زیستگاهی مساعد برای اطلاع رسانی خرسند باشند.در این رده بندی آمریکا نیز در رتبه ۴۴ قرار گرفته است.
در این رده بندی برزیل نیز با چهار پله سقوط به رده ۱۱۱ نزول یافته است. گزارشگران بدون مرز، توهین، بدنام کردن، تحقیر سازماندهی شده روزنامهنگاران را در برزیل به عنوان روشی مرسوم برای ژائیر بولسونارو رییس جمهوری و افراد خانواده و نزدیکانش معرفی کرده است.
در این گزارش چین نیز رتبه ۱۷۷ را به خود اختصاص داده است. از نظر این گزارش چین همچنان بر اعمال سانسور و پروپاگاندا و نظارت شدید بر اینترنت ادامه میدهد. رتبه #کره_شمالی ۱۷۹ است…
این گزارش همچنین یادآوری کرده است که از نظر بهبود شرایط اطلاعرسانی و انجام کار روزنامهنگاری بیشترین پیشرفت در قاره آفریقا صورت پذیرفته است.